Sidste nyt

Sidste nyt

Sidste nyt

Løst og fast om hvad der sker i katteriet.

Auroras debut som veteran

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Wednesday, April 02 2008 20:59:16

Aurora fyldte 6 år den 9. marts. Og da der netop denne dag var udstilling i Herlev, fik hun lov at debutere i veteranklassen, der går fra 6-9 år.

Der var hele 5 tilmeldte, heriblandt en birma, der har vundet alt, hvad vindes kan, så jeg er fantastisk stolt over, at Aurora tog andenpladsen, og at dommeren endda vurderede birmaen og Aurora grundigt mod hinanden flere gange, inden afgørelsen. smiley

Hun stillede selvfølgelig også op i sin almindelige klasse, og fik endnu et CAGPIB til samlingen.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post28

Europa Premier!

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Monday, February 11 2008 18:33:55

Så fik Keanu sit sidste certifikat og kan nu kalde sig Europa Premier.smiley

Han blev fejret som sig hør og bør på udstillingen i Haslev, med champagne mm, præsentation på scenen og 2 store kokarder.

Blog Image

EP er den højeste (og dermed sidste) titel en kastrat kan opnå. Man kan godt fortsætte med at udstille katten i konkurrence om Best in Show, men Keanu har allerede gjort det rigtig godt med 3 x BIS plus flere nomineringer. Og da han samtidig har fået sværere ved at acceptere alle de fremmede katte, der nu engang er på en udstilling (han bliver usikker og hvæser ad dem), så får han for fremtiden lov at blive hjemme.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post27

Sverige tur-retur

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Sunday, December 02 2007 23:53:21

Den 1. december var de to røde kræ på udstilling i Kungälv, nord for Göteborg. Det var en hård køretur, 4 timer hver vej, i mørke, regn og storm. Vi måtte hjemmefra allerede kl. 4 om morgenen, så det var hårdt at holde sig vågen som ene chauffør.

Anstrengelserne blev heldigvis belønnet med de ønskede certifikater: Et CAPE til Keanu, som sædvanlig uden konkurrence, og et CAGPIB til Aurora. Hun var oppe mod en kat, der tidligere har vundet titlen Europa Champion, så jeg var meget stolt over at hun vandt. Hun fik især ros for sit gode NFO-look, og der er jeg helt enig med dommeren. :-)

Nu mangler Keanu kun et enkelt certifikat inden han kan trække sig tilbage fra sin udstillingskarriere og nyde tilværelsen som sengevarmer og konge af haven.

Auroras CAGPIB var kun hendes andet, men da det første blev givet i Tyskland, kan resten tages i Danmark.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post18

Hobbyudstilling

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Tuesday, November 13 2007 15:57:46

Den 14. oktober fandt Skovkatteringens årlige hobbyudstilling sted i Sorø.

En hobbyudstilling er ikke en "rigtig" udstilling med certifikater osv., men en hyggedag, hvor nye og gamle skovkattefolk kan mødes, og uerfarne katte kan prøve at blive udstillet under lidt mindre krævende former. Kattene dømmes ikke af rigtige dommere, men af erfarne opdrættere, og der dystes i en masse ekstrakategorier som fx sjoveste farve, længste hale óg største snesko.

Jeg havde Aurora og Xantippe med. Aurora blev dagens bedste hunkastrat, og Xantippe fik en andenplads i kategorien "længste hår ud af ørerne" smiley

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post14

En BISsekat

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Wednesday, August 22 2007 23:17:39

At Keanu er en bisse, vidste vi godt, men på DARAKs udstilling i Hillerød d. 4. august, blev han BIS (Best In Show) for tredje gang i sin "karriere". smiley

Han er jo også en flot kat, ikke?

Blog Image

Blog Image

Desværre er han også en bisse i normal forstand. For tiden synes han lige, han vil vise Aurora og Xantippe, hvem der bestemmer i flokken. Og det mener han altså, at en hankastrat gør, og han understreger det, så pelstotterne flyver i luften. smiley

Jeg håber, han snart kommer på bedre tanker.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post13

Tysklandstur

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Sunday, March 25 2007 23:40:37

Sidste weekend var vi et smut i Tyskland med alle kattene. Der var udstilling i Grömitz, en hyggelig badeby lidt syd for Fehmern, og jeg havde lokket mand og børn med. Vi lejede en lækker lejlighed på 60 m2, med spisekøkken, badeværelse, soveværelse og stue, hos en sød, ældre dame.

Aurora og Snefnug fik en dag hver på udstillingen, mens Keanu blev udstillet både lørdag og søndag. Xantippe blev naturligvis ikke udstillet, da hun stadig er meget korthåret i nakken efter operationen, men hun var med alligevel, så hun ikke skulle være alene hjemme. Hun tilbragte så dagene i lejligheden med selskab af den kat, der ikke skulle udstilles den pågældende dag.

I lejlighedens entre var der en høj, åben trappe op til loftet. Det blev kattenes yndlingssted. Her kunne de ligge højt oppe og holde udkig. Vi havde selvfølgelig også kattebakke med, og et lille kradsebræt, som blev flittigt brugt. Alt i ált var det en rigtig god oplevelse at have dem med på miniferie, men jeg ville nok ikke turde gøre det om sommeren, hvor man dårligt kan undgå åbne vinduer og døre.

PS: Udstillingen gik fint. Desværre ingen nomineringer, men gode dommere, og alle fik deres certifikater (2 x CAPE til Keanu, CAGPIB til Aurora og CAC til Snefnug). Vi havde set frem til for første gang at skulle kæmpe om BIV med Keanu (kræver 3 kastrater i farvevarianten), men den ene konkurrent mødte desværre ikke op.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post10

Endnu en titel

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Saturday, March 03 2007 12:36:20

Efter en temmelig lav udstillingsaktivitet i 2006 er vi nu ved at tage revanche med udstilling både i januar (Gudme) og februar (Helsingør). Da vi var kommet hjem fra Helsingør, og jeg fik talt Auroras tidligere bedømmelser, gik det op for mig, at hun søreme var blevet International Premier. smiley

Næste udstilling bliver i Grömitz i Tyskland, så både Aurora og Keanu kan få chance for at skaffe sig et udlandscertifikat. Snefnug var med i Gudme, men ikke i Helsingør, for hun har for meget babyface til at klare sig i voksenklassen. Hun får dog også lov at forsøge sig en enkelt dag i Grömitz.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post5

Keanu er nu GIP

UdstillingerPosted by Else Gyldenkærne Sunday, January 14 2007 16:35:20
Den 24. september udstillede vi for første gang i Sverige (Höör i Skåne). Her fik Keanu sit sjette CAGPIB, så han nu kan kalde sig Grand International Premier. Det var rigtig smart at tage titel på en svensk udstilling, for svenskerne giver gratis kokarder til titeltagere. Det var i øvrigt en glimrende og hyggelig (ret lille) udstilling.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post2