Sidste nyt

Sidste nyt

Sidste nyt

Løst og fast om hvad der sker i katteriet.

Out of Africa

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Tuesday, April 15 2008 23:53:53

I weekenden flyttede 2/3 af Afrika-kuldet. Togo er flyttet til Nykøbing F. hvor han foreløbig er alenekat, men forhåbentlig snart får en legekammerat. Han bliver vist en stor dreng - han nåede lige de 2 kg. inden han flyttede.

Guinea er flyttet til Holbæk, hvor hun skal bo sammen med to voksne skovkatte, der tog venligt, men forsigtigt og nysgerrigt imod hende, da hun ankom.

Blog Image

Togo og Guinea, 12 uger gamle

Kenya bliver jo boende hos os. Hun boltrer sig allerede i haven - hun har helt selv lært at bruge kattelemmen - og hygger sig med de voksne katte og hunden.

Jeg var spændt på Snefnugs reaktion, når killingerne begyndte at flytte, men jeg har ikke kunnet mærke noget på hende.

Jeg forsøgte desperat at få taget et gruppebillede inden de flyttede, men det var nærmest håbløst. Dette blev det mindst ringe:

Blog Image

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post32

Fødselsdag for tegneserie-rødderne

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Saturday, April 12 2008 11:28:58

smiley smiley smiley

I dag fylder vores andet kuld 3 år.

Vi ønsker tillykke til Skipper Skræk, Lucky Luke, Snurre Snup og Betty Boop.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post31

Afrikanerne bliver store

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Wednesday, April 02 2008 22:24:10

I dag er Afrika-kuldet 11 uger, så nu er de snart ved at være flyvefærdige. Tiden er gået hurtigt, og det har været fantastisk at følge Snefnug i hendes nye rolle som mor. Hun har været en fantastisk omsorgsfuld mor. Bl.a. har hun tjekket alt nyt jeg har sat ind til killingerne, inden de fik lov at komme i nærheden - det være sig huler, kradsetræ, legetøj eller andet. Hun har forsøgt at lære dem at fange (tøj)mus - adskillige gange har hun båret rundt på en stor bip-mus (den siger bip, når man slår til den) og kaldt på killingerne, så de kunne komme og lære, hvad man gør med sådan en. Men killingerne har været knusende ligeglade...

Hun har også opdraget på dem. En dag mulede hun hver enkelt killing godt og grundigt efter tur, så de fik lært at kende deres plads. Og så har hun lært dem at spise hundemad! Snefnug er altid først ved skålen, når hunden får serveret (hunden venter pænt, til hun er færdig). En dag sad så alle tre killinger rundt om hundeskålen og spiste løs - og ved siden af lå en tydeligt tilfreds Snefnug.smiley

De blev født i kontoret, hvor de også havde kravlegård i starten, men nu har de efterhånden indtaget hele huset, og har udset sig nogle yndlingspladser. Blandt de bedste er badværelsesmåtten på gulvvarmen, teenagedatterens seng og hængekøjerne i klatretræet.

Det er et kuld med fart over feltet. Der er ikke meget tålmodighed til at ligge på skødet - der skal leges igennem og løbes stærkt og laves slåskampe. Og pludselig løber de tør for batteri, som killinger nu gør, og så sover de i flere timer.

Blog Image

Guinea vinker med Togo i baggrunden - af Kenya ses kun hale og ryg

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post29

Vi har fået navne

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Monday, February 04 2008 17:39:58

Denne gang blev temaet Afrika.

Må vi præsentere Guinea:

Blog Image

Togo:

Blog Image

og Kenya:

Blog Image

De bliver mere og mere livlige og interesserede i verden uden for fødekassen. Men vi har observeret en morsom kønsforskel: De to piger vil vældig gerne ud over kanten, mens brormand bare vil ligge hos mor og SPISE. Ikke underligt, at han er så stor. ;-D

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post26

1 uge

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Tuesday, January 22 2008 19:25:19

Nu er killingerne næsten en uge gamle, og de trives rigtig godt. De spiser og sover og sover og spiser, og sommetider spiser OG sover de på samme tid. smiley

Snefnug passer dem til UG, og det er nok det af vores kuld, der har taget hurtigst på i vægt.

Den blå harlekin hankilling har fået øjne i dag, og de andre følger nok snart efter. Navne har de til gengæld ikke fået endnu. Vi skal lige kende dem lidt bedre.

Blog Image

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post25

Så er der killinger

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Thursday, January 17 2008 00:59:38

Onsdag d. 16. januar blev vores 4. kuld født, ikke uden en vis dramatik. Der var optræk til fødsel i 2 dage før end den endelig gik rigtig i gang, og efter at have født 2 killinger onsdag formiddag, måtte Snefnug en tur omkring dyrlægen for at få forløst den sidste killing ved kejsersnit.

3 skønne killinger blev det altså til i alt: En næsten nøjagtig kopi af Snefnug (pige?), endnu en klon, bare i blå (dreng) og en sort(sølv?)tabby med hvid, (pige). Der er dog forbehold for farver, mønstre og køn indtil vi får set dem lidt bedre an.Blog Image

En stadig narkose-groggy Snefnug ligger i fødekassen med sine tre små + varmedunke og uldtrøje.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post24

Parring eller ej - 4

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Monday, January 07 2008 11:51:16

Okay - nu er der vist ingen tvivl længere. Vommen er pænt stor nu, og der sparkes lystigt derinde. Hun har termin på mandag, så nu bliver spændingen da snart udløst. Vi krydser fingre for et godt resultat.

Det bliver for første gang et kuld uden rødt. Til gengæld er der en vis sandsynlighed for sølv i kombination med sort eller blå, samt varierende mængde af hvidt og med eller uden striber.

Til sidst et billede af den vordende, som efterhånden har skiftet navn fra Snefnug til Snebold smiley

Blog Image

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post22

Parring eller ej - 3

KatterietPosted by Else Gyldenkærne Friday, December 28 2007 14:29:46

Nå, nu tror jeg *næsten* på det. smiley

Siden sidst har hun taget jævnt på, og hun har nu en fin, rund mave. Og i dag har jeg for første gang mærket liv! smiley

Så forhåbentlig kan vi vente en fødsel midt i januar.

  • Comments(0)//xsidstenyt.gyldenkaernes.dk/#post21
Next »